Lucrările la viitorul parc din Floreşti „merg strună”

Administraţia din Floreşti anunţă că lucrările la parcul de pe strada Tăuţiului sunt în grafic, iar aleile sunt aproape terminate.  Suprafața totală a acestuia va fi de 15.760 mp.

“Lucrările de la Parcul de Agrement și Joacă de pe locația fostului Poligon de pe strada Tăuțiului, din comuna Floreşti, merg strună. Aleile sunt aproape terminate, iluminatul instalat, se lucrează din plin la pavajul zonei de scenă și cea adiacentă, precum și la realizarea minitribunelor”, a declarat primarul Horia Şulea. 
Suprafața totală a parcului va fi de 15.760 mp, iar suprafața aparatelor de joacă va fi de 965 mp. De asemenea, potrivit edilului, floreştenii se vor putea bucura şi de o suprafață de spații verzi amenajate în cuantum de 5.390 mp. Horia Şulea mai menţionează că nu vor fi tăiați sau afectați arborii de dimensiuni mari existenți, iar ca dotări, parcul va cuprinde 5 ansambluri de joacă mari, balansoare, echipament de joacă de cățărare, leagăne, minitribună, scenă, grup sanitar, foișor, cișmea.

Vă reamintim că, într-un interviu acordat recent ziarului Făclia, primarul Horia Şulea atrăgea atenţia asupra faptului că administraţia locală are în vedere, în viitorul apropiat, mai multe “proiecte verzi”, dar că pentru a amenaja parcuri şi a crea “condiții normale” de viață în anumite zone ale Floreștiului, trebuie să se apeleze la exproprieri. Astfel, Horia Şulea sublinia atunci, că în luna ianuarie, a propus spre aprobare, în ședința de Consiliu Local, începerea demersurilor pentru exproprierea a două suprafețe de teren în zona străzii Porii şi în zona străzii Urușagului, în vederea construirii a două parcuri de agrement și de odihnă, pentru cei mici şi cei mari. “În ce privește pădurea de pe Dealul Cetatea Fetei, am propus-o și pe asta pentru expropriere. Această pădure se pretează excepțional la construirea unui parc, a unui parc-pădure, realizabil fără să încălcăm prevederile Codului Silvic. Cred că în viitorii 50 de ani va fi cel mai frumos parc din zona metropolitană a Clujului. Spun asta pentru că dacă avem în vedere noul Plan Urbanistic General și suprafețele de teren care urmează a fi introduse în intravilan, această pădure va fi oarecum în centrul Floreștiului”, spunea atunci primarul.

Anca M. Colibăşanu

Articole din aceeasi categorie