Lucrările de modernizare a Secției de chirurgie toracică a Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, finalizate

Lucrările de reabilitare și modernizare a Secției de chirurgie toracică a Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” (singura de acest fel din centrul universitar clujean) au fost finalizate – a anunțat Consiliul Județean Cluj, sub a cărui autoritate funcționează spitalul.

Conform unui comunicat al CJ Cluj, remis presei, investiția a fost justificată de necesitatea reorganizării și reconfigurării circuitelor funcționale, pentru a corespunde astfel normativelor în vigoare. Lucrările au constat în amenajarea unui salon de supraveghere a urgențelor, realizarea unui nou salon cu baie proprie și cu acces direct de pe coridorul principal, relocarea spațiului de sterilizare în imediata vecinătate a sălilor de operații, precum și realizarea și separarea zonei de ambulator, distinct de restul secției.

În prezent, Secția de chirurgie toracică din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” dispune de 30 de paturi, din care cinci în compartimentul ATI, asigurând asistență medicală curativă pentru pacienții cu tumori maligne și benigne, pneumotorax și traumatisme toracice.

„Având în structură 230 de paturi, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie este o instituție sanitară de monospecialitate, care asigură, prin secțiile clinice și serviciile din structură, asistență medico-chirurgicală complexă, curativă, preventivă și de recuperare a pacienților cu afecțiuni respiratorii tuberculoase (TBC), și non-tuberculoase (BPOC, astm bronșic, patologie tumorală malignă și benignă, pleurezii, supurații bronho-pulmonare). Adresabilitatea Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie din Cluj a crescut în mod continuu, în ultima perioadă, depășind de mult limita regională și devenind, treptat, un bastion național al luptei împotriva TBC și a bolilor de plămâni” – se precizează în comunicatul CJ Cluj.

M. T.

Articole din aceeasi categorie