Lucrări edilitare de sezon în comuna Fizeşu Gherlii

Pentru această vară edilii comunei Fizeşu Gherlii au planificat multe lucrări gopspodăreşti.

Înainte de toate, şi-au propus reabilitarea drumurilor de hotar din împrejurimile celor cinci sate componente. Cum a sosit timpul frumos, s-au şi apucat de lucru. Până la sfârşitul verii vor fi puşi la punct 8,5 kilometri de drumuri de ţară. Deocamdată atâtea şi-au dorit să repare cei de la Primărie. Nu întîmplător primarul Vasile Lup şi viceprimarul Láposi Csaba toată ziua se află… pe drumuri. Cei doi care conduc destinele localităţii din împrejurimile Gherlii în fiecare dimineaţă se deplasează pe şantierul unde se lucrează. Este un proiect mai vechi a administraţiei locale să asigure agricultorilor din zonă deplasarea în condiţii bune, pe câmp. Chiar am văzut şi noi pe Valea Bonţului cum muncesc oamenii la recoltatul furajelor şi la pregătirea secerişului.

Din păcate, furtunile mari din ultima perioadă au dat multe bătăi de cap edililor (copaci rupţi, drumuri inundate etc.), dar ei au luat din timp măsurile necesare refacerii terenurilor afectate de ploi şi vijelie. O realizare frumoasă este şi modernizarea drumului Gherla – Nicula – Săcălaia, unde prin grija Consiliului Judeţean Cluj  s-a turnat un nou covor  asfaltic.  Astfel, se poate ajunge în condiţii bune la Stufărişul de la Sic sau la Lacul Ştiucilor, două rezervaţii naturale de mare importanţă în turismul românesc. În aceste zile de vară cele două obiective sunt vizitate de sute de turişti veniţi din toate colţurile ţării, dar şi din străinătate. Prin reabilitarea drumului judeţean DJ 109D se asigură o deplasare mai uşoară în acele zone pitoreşti.

Primăria comunei Fizeşu Gherlii doreşte să modernizeze şi clădirea Căminului Cultural, însă mai are şi alte proiecte îndrăzneţe. Este mare nevoie şi de amenajarea de trotuare pe marginea drumului judeţean Gherla – Cămăraşu ce trece prin centrul de comună. Important e că tot ce depinde de factorii de decizie din comună se realizează la timpul planificat. Se va extinde şi canalizarea, la fel o lucrare de mare importanţă în viaţa locuitorilor celor cinci sate componente ale comunei Fizeşu Gherlii, unde trăiesc şi muncesc oameni harnici şi buni gospodari.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie