Lucrări de sezon, la Gherla

Dacă ne uităm la calendar, în această perioadă angajaţii de la SC ADP SA (fosta RADP) Gherla ar trebui să fie mobilizaţi la curăţarea zăpezii de pe străzile municipiului. Ei sunt pregătiţi pentru aceste treburi, dar în lipsa zăpezii, deocamdată au cu totul şi cu totul alte preocupări.

Astfel, personalul muncitor de la sere întreţine straturile de flori ce vor fi plantate în această primăvară în parcurile şi zonele verzi de pe raza oraşului. Activitate intensă, ale cărei roade le vom vedea în luna mai, când mii de flori vor apărea în zona centrală a municipiului şi în parcul mare. Până toamna târziu, în zonele verzi panseluţele dominau peisajul. Edilii municipiului au avut o iniţiativă bună, când au insistat ca panseluţele să domine aranjamentul floral din Piaţa Libertăţii, unde recent, pe timpul zilei au fost 10-12 grade!

Angajaţii de la SC ADP SA Gherla se pregătesc pentru obişnuita lucrare de toaletare a pomilor de pe marginea drumurilor şi străzilor. Echipele de lucru deja sunt gata să-şi preiau sarcinile în acest domeniu. Aşa se face în fiecare an în această perioadă, ne spunea zilele trecute managerul Genel Mureşan, domnia sa ocupându-se deja la repartizarea muncitorilor care vor acţiona la tăierea crengilor uscate. Ţinând cont de urmările furtunii din 17 septembrie 2017, personalul muncitor va avea mai mult de lucru şi pe aleile parcului mare, unde se mai văd distrugerile la arborii seculari. Dar, şi acolo se va  reface zona verde, fiind vorba de unul dintre cele mai frumoase parcuri din judeţul Cluj, dacă nu chiar din toată Transilvania.

Supranumit „Micul Schönbrunn”, parcul oraşului, conceput în stil englezesc, a fost inaugurat în 1864 şi se întinde pe cca. 40 hectare. Deci, are cu ce mândri urbea de pe Someş.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie