Lucrări de modernizare la Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”

Una dintre clădirile Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” va fi extinsă și etajată, în vederea optimizării circuitelor funcționale medicale – a anunțat, vineri, Consiliul Județean Cluj, în subordinea căruia se află spitalul.

„Odată cu finalizarea extinderii și etajării imobilului, se vor restabili circuitele funcționale prin separarea totală a zonelor administrative de cele destinate actului medical. Astfel, riscul de contractare a unor infecții nozocomiale va fi diminuat considerabil” – se precizează într-un comunicat al CJ remis presei. Potrivit aceluiași document, prin optimizarea circuitelor funcționale medicale se urmărește și ca pacienții și personalul medical să fie mai puțin expuși riscului de îmbolnăvire cu tuberculoză pulmonară.

Valoarea investiției este de circa 1.200.000 lei.

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie, cu 230 de paturi, este o instituție sanitară de monospecialitate. care asigură asistenţă medico-chirurgicală complexă, curativă, preventivă şi de recuperare, pacienţilor cu afecțiuni respiratorii tuberculoase şi non-tuberculoase din județul Cluj şi din judeţele limitrofe.

M. T.

Articole din aceeasi categorie