Lucrări de licenţă ale primei generaţii de absolvenţi de informatică în limba germană, premiate de MHP – A Porsche company

Un sistem centralizat de căutare imobiliară (Bogdan Mic), implementarea conceptului Lattice în sortarea datelor de volum mare (Flaviu Berbecariu), analiza securităţii reţelelor GSM (Horea Maniţa) şi analiza şi optimizarea calităţii datelor pentru companii (Alexandru Drăgan) sunt cele patru proiecte de licenţă premiate de MHP – A Porsche Company, cu ocazia primei generaţii de absolvenţi de informatică în limba germană din Cluj-Napoca.

Linia de studiu în germană din cadrul Facultăţii de Matematică şi Informatică a Universităţii „Babeş-Bolyai” a fost lansată în 2014 şi este finanţată anual cu 60.000 de euro de trei companii private: MHP – A Porsche Company, Porsche AG şi NTT Data. Pe lângă cursurile de la facultate, studenţii participă la stagii de practică în cadrul companiilor, iar ulterior le pot deveni angajaţi.

„În cultura MHP pregătirea academică este foarte importantă, iar colaborarea cu UBB ne oferă oportunitatea să ne formăm, practic, potenţialii viitori angajaţi. Pe lângă contribuţia financiară a MHP la acest program, trei dintre colegii noştri au susţinut la facultate cursuri specializate – Modelarea integrată a sistemelor complexe şi Baze de date. Roadele încep să se vadă cu această primă generaţie de absovenţi. Am fost încântaţi să vedem lucrări muncite, bine pregătite, proiecte pe care absolvenţii vor să le dezvolte în continuare”, a declarat Bernd Otto Hörmann, Chief Operation Officer MHP Consulting Romania.

Dintre cei patru tineri care şi-au prezentat lucrările la MHP, în absenţa acestei linii în germană finanţată de companii, doi ar fi ales tot Facultatea de Matematică şi Informatică, linia engleză, unul ar fi mers la Timişoara, iar al patrulea, la Bucureşti. Toţi cei patru vor să-şi continue studiile universitare, iar doi dintre ei lucrează deja la MHP, unde au venit întâi în practică.

Cea mai bună prezentare, susţinută de Horea Maniţa, a fost recompensată cu o maşină Porsche din colecţia LegoTehnics (ediţie rară, căutată de pasionaţi), iar toţi cei patru tineri au primit cadouri din partea companiei.

În total, în acest program sunt implicaţi peste 130 de tineri pentru cei trei ani de studii în desfăşurare (fără a lua în calcul admiterea din 2017). Proiectul se bucură de succes, astfel că din anul universitar 2018-2019 colaborarea se va extinde şi la nivel masteral.

MHP (Mieschke Hofmann und Partner), marcă afiliată concernului Porsche, este o companie lider din sfera IT de pe piaţa auto din Germania. Are peste 1.700 de angajaţi şi filiale în Germania, Elveţia, SUA, China, Marea Britanie şi România. La Cluj-Napoca, MHP are aproximativ 200 de angajaţi şi intenţionează să ajungă la 250 până la sfârşitul anului.

Articole din aceeasi categorie