Lucrări de decolmatare în municipiul Gherla

Printre acţiunile edilitar-gospodăreşti prioritare în această perioadă pe raza municpiului Gherla se află lucrările de decolmatare.

Edilii oraşului au început cu strada Liviu Rebreanu, la ieşirea spre comuna Fizeşu Gherlii, unde în zona târgului de animale s-au curăţat deja şanţurile de pe marginea şoselei. Astfel de munci au fost prestate şi pe străzile Clujului şi Dejului, dar şi pe drumul ce duce spre Mintiu Gherlii.

Zilele trecute am luat legătura şi cu directorul sucursalei Gherla a Companiei de Apă „Someş” SA, ing. Vasile Morar, care ne-a spus că în această perioadă angajaţii serviciului apă-canal lucrează la curăţirea gurilor de canal, dar şi la verificările de sezon pe conducta de apă şi canalizare a oraşului. Paralel cu aceste acţiuni de sezon, pe raza comunei Mintiu Gherlii se extinde reţeaua de apă, în prezent investiţia fiind realizată în localitatea Nima. Urmează ca şi în satele Salatiu şi Petreşti să fie introdusă apa potabilă din sursa Gilău.

Prin grija personalului de la SC ADP SA (fosta RADP) a fost curăţat lacul de agrement din mijlocul parcului mare, unde în curând o să apară hidrobicicletele. Nu peste multă vreme începe sezonul cald, iar dotările de pe acest lac au nevoie de mici reparaţii, aşa cum ne-a declarat zilele trecute managerul SC ADP SA Gherla, Genel Mureşan, preocupat şi el de bunul mers al lucrurilor în privinţa redării publicului acest loc de agrement, aflat în plină reabilitare. Deocamdată preţurile rămân acelaşi, la fel şi intervalul orar de funcţionare.

După cum am aflat la recenta Adunare generală a membrilor Cooperativei de consum Gherla, în acest an va fi modernizată şi Grădina de vară (Restaurant „Parc”) din jurul lacului, cândva cel mai căutat loc de destindere al gherlenilor în timpul anotimpului călduros.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie