Lucrări de canalizare în comuna Mintiu Gherlii

În comuna Mintiu Gherlii în această vară continuă investiţiile de gospodărie comunală. După ce, prin grija Primăriei, s-a introdus apa potabilă în majoritatea satelor componente, în prezent la ordinea zilei este canalizarea, la fel, o lucrare importantă în comună.

La Mintiu Gherlii deja s-a introdus conducta, urmează ca şi în localităţile Buneşti  şi Nima să fie efectuate în viitor astfel de lucrări. Reţeaua de canalizare va fi legată la staţia de epurare de la marginea municipiului Gherla, dar s-a construit o staţie şi între satele Petreşti şi Salatiu. Primarul Dumitru Oltean ne-a declarat că se pune un mare accent pe  astfel de investiţii, care au ca scop crearea unor condiţii de trai ca la oraş, iar comuna din vecinătatea municipiului Gherla se aliniază încet, dar sigur, la standardele urbane. Asta este şi dorinţa edilului-şef al aşezării de pe Valea Someşului Mic, unde în ultimii ani s-au făcut lucruri frumoase.

Zilele trecute s-au depus și documentele pentru licitaţia lucrărilor de reabilitare a străzilor de pe raza localităţilor Nima şi Buneşti. Asta înseamnă că se acordă o importanţă mare şi satelor componente, nu numai centrului de comună. Cel puţin  realizările de  până acum, asta denotă.  Sunt preocupări gospodăreşti ce se remarcă an de an la Mintiu Gherlii, unde administraţia locală mai are în plan, în perioada următoare, şi modernizarea drumurilor de hotar (zona „Copar”, de exemplu).

Recent, în satul Pădureni (Ţop) s-a pus la punct fosta şcoală (în localitate nu  mai sunt copii, acolo trăiesc numai oameni în vârstă), unde Primăria a pus la dispoziţia populaţiei un spaţiu pentru organizarea unor evenimente importante în viaţa satului. La Mintiu Gherlii deja există o astfel de locaţie, dar şi în celelalte sate s-au reparat căminele culturale. Aceste investiţii sociale vor fi continuate şi în viitor.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie