Locuitorii satelor de pe Câmpie nu duc lipsă de lemne

Cea mai mare parte a iernii a trecut, dar încă nu putem spune că am scăpat de frig. Chiar dacă nu e ger, populaţia din mediul  rural are nevoie de combustibil.

Pădurarul Districtului Ţaga al Ocolului Silvic Gherla, Daniel Oltean, ne-a informat că în această perioadă cererile oamenilor pentru lemne de foc au fost onorate. Numai în comuna Ţaga au fost depuse 300 de cereri, cu menţiunea că în centrul de comună este introdus gazul metan. Cetăţenii comunei Buza au depus 400 de cereri, în  timp ce familiile comunei Fizeşu Gherlii au înaintat 250 de cereri pentru lemne de foc. Faţă de anii trecuţi nu a crescut numărul acestor solicitări, în general cam aceleaşi persoane recurg la astfel de ajutoare în timpul anotimpului friguros. Norocul acestora este că în ultimele două luni pe meleagurile noastre nu au fost temperaturi de minus 10-15 grade. A trecut şi prima decadă a lunii februarie şi gerul încă nu ne-a creat probleme deosebite.

Recent am trecut şi  prin comuna Geaca, unde primarul ing. Ioan Miron ne-a spus că pentru Şcoala Gimnazială Geaca s-au repartizat peste 100 mc lemne, cantitate ce ajunge pentru încălzirea sălilor de clasă (au centrală termică pe lemne). La Şcoala Primară „Nicolae F. Negruţiu” din localitatea Sucutard (modernizată anul trecut) este introdus gazul metan. Deci, copiilor le sunt asigurate condiţii bune de studiu în această iarnă, ca de altfel în toate comunele din împrejurimile municipiului Gherla.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie