Locuinţe sociale la Jucu

Trăim vremuri când lumea se mută de la oraş la sat. Mulţi clujeni, pur şi simplu evadează din mediul poluat şi caută un loc mai liniştit. În comuna Jucu, de exemplu, foarte multe familii din reşedinţa de judeţ au construit case (mai bine zis, vile), mai ales în localitatea Jucu de Mijloc.

Edilii comunei se gândesc însă la tinerii din cele cinci sate componente ale Jucului. La una din şedinţele Consiliului Local de la începutul anului, printre celelalte obiective  stabilite a fi realizate (drumuri, canalizare sau modernizarea iluminatului public) s-a ridicat şi problema construirii unor locuinţe sociale. Asta pentru tinerii din zonă, desigur.

Mulţi localnici trăiesc pe raza comunei, dar nu dispun de condiţii de locuit decente. Primăria se gândeşte şi la ei şi, în limita posibilităţilor financiare, va construi blocuri pentru familiile tinere. Ritmul dezvoltării industriei în zonă atrage ca un magnet tinerii, astfel că se impun  astfel de investiţii sociale. Deocamdată, sute de muncitori fac naveta în unităţile industriale de la Jucu Herghelie (Tetarom III), dar cu timpul vor fi mulţi care vor dori să se stabilească în imediata vecinătate a firmelor unde sunt angajaţi. Iată de ce este nevoie de noi blocuri de locuinţe.

După ce au modernizat grădiniţele şi şcolile comunei, edilii din Jucu doresc să îmbunătăţească şi condiţiile de locuit. În acest sens vor întocmi studiul de fezabilitate pentru construirea acestor blocuri de locuinţe,  un mare ajutor pentru tinerele familii din localitate.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie