Localităţile componente ale municipiului Gherla, în atenţia edililor

În ultimii ani administraţia locală a municipiului Gherla s-a preocupat şi de problemele edilitar-gospodăreşti ale satelor componente (de fapt, cartierele oraşului).

Mai ales în localitatea Băiţa (contopită cu municipiul) s-au rezolvat multe probleme de gospodărie comunală. S-au introdus apa şi canalizarea, s-a modernizat drumul până la capătul satului.

Finalizându-se ultima investiţie, populaţia a solicitat şi consolidarea marginii şanţurilor, existând greutăţi în privinţa accesului auto în curţile gospodăriilor. La prima şedinţă din acest an a Consiliului Local, unii consilieri au ridicat problema regularizării şanţurilor, fiindcă, efectiv, sunt greutăţi, cu referire la podeţele din faţa porţilor. În acest sens, a și fost depus un proiect. După aprobarea acestui proiect vor fi demarate lucrările de consolidare a şanţurilor.

Până când nu a fost asfalt, locuitorii din zonă nu au întâmpinat greuăţi în această privinţă, dar odată cu ridicarea drumului, după modernizare, accesul a devenit tot mai greoi. Important este că Primăria Municipiului Gherla a luat măsurile de rigoare pe linia refacerii şanţurilor.

Tot în localitatea Băiţa, oamenii au solicitat mutarea stâlpilor de electricitate, lucrare ce va fi efectuată de angajaţii de la „Electrica”. Cel puţin aşa au declarat edilii oraşului, la şedinţa amintită, unde au mai fost dezbătute şi alte probleme de interes din cele trei sate componente ale municipiului Gherla.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie