Linie suplimentară de gardă la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca

În urma discuțiilor purtate de președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, cu conducerea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, s-a dispus suplimentarea cu încă o linie de gardă a activității acestei unități medicale aflate sub autoritatea forului administrativ județean.

Măsura va fi aplicată în perioada februarie – aprilie 2020 și „este justificată de faptul că, începând cu luna decembrie 2019, se înregistrează un număr din ce în ce mai mare de cazuri de infecții și viroze respiratorii, precum gripa, pneumonia și sepsisul respirator. De asemenea, numărul pacienților care se adresează Camerei de gardă în 24 de ore este de aproape 80, preconizându-se ca acesta să crească în lunile următoare” – informează Consiliul Județean Cluj.

Conform aceleiași surse, suplimentarea cu încă o linie de gardă a activității instituției spitalicești este necesară „pentru a evita situațiile în care pacienții sunt nevoiți să aștepte un timp îndelungat în încăperi aglomerate, alături de persoane cu boli respiratorii transmisibile și pacienți critici sosiți cu ambulanțele”.

Linia de gardă suplimentară va funcționa în fiecare zi din lunile februarie, martie și aprilie, în intervalul orar 14:00 – 22:00, și va fi deservită de 10 medici.

M. T.

Articole din aceeasi categorie