Liderul PSD Cluj Horia Nasra: “Înghețarea salariilor bugetarilor în 2019 este un FAKE NEWS!”

Liderul social democraţilor clujeni, deputatul Horia Nasra spune că bugetul anului viitor va cuprinde categoric majorările de salarii ce urmează să se aplice în 2019 potrivit legii salarizării.

Potrivit lui Nasra, de asemenea, sunt incluse voucherele de vacanță (1.450 lei/persoană), dar și resursele pentru creșterea cu 15% a punctului de pensie, de la 1 septembrie 2019.

“Concret potrivit art. 38 alin. (4) din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice: ”În perioada 2019 – 2022 se va acorda anual o creştere a salariilor de bază, soldelor de funcţie/salariilor de funcţie, indemnizaţiilor de încadrare, fiecare creştere reprezentând 1/4 din diferenţa dintre salariul de bază, solda de funcţie/salariul de funcţie, indemnizaţia de încadrare prevăzute de lege pentru anul 2022 şi cel/cea din luna decembrie 2018. Creşterea respectivă şi data de aplicare se stabilesc prin legea anuală a bugetului de stat cu respectarea prevederilor art. 6 lit. h)” a declarat deputatul Horia Nasra, preşedintele PSD Cluj.

Concluzie: Salariile nu vor îngheța în 2019! Dimpotrivă, se va aplica întocmai legea salarizării unice, cu majorările aferente pentru bugetari. Totodată, acesta le sugerează celor de la PNL să-şi amintească că în guvernarea Boc, “foştii PDLişti, actualii PNLişti, au scăzut salariile şi pensiile şi au închis spitalele. Liberalii sunt experţi în tăieri şi în îngheţări de salarii!”.

Articole din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *