Liberalii clujeni se mobilizează pentru a apăra pilonul II de pensii

Reprezentanţii filialei PNL Cluj au anunţat, duminică, într-o conferinţă de presă că vor demara şi la nivelul acestui judeţ campania de informare şi conştientizare a cetăţenilor privind apărarea Pilonului II de pensii. ‘’Campania se adresează contribuabililor la pilonul II de pensii. Vom intra în contact direct cu toţi aceşti cetăţeni cu vârsta între 18-45 de ani, cetăţeni care muncesc, care îşi câştigă existenţa în activităţi legale şi care în momentul de faţă sunt ameninţaţi de un grav pericol şi anume de naţionalizarea pilonului II de pensii’’, a declarat Zoltan Coraian, vicepreşedintele PNL Cluj. Coraian a precizat că demersul liberalilor de a susţine şi întări polonul II de pensii vine după ce Guvernarea PSD-ALDE încearcă să pună mâna pe cele nouă miliarde de euro care au fost acumulaţi în cadrul pilonului II de pensie. ‘’Primul pas a fost diminuarea procentului de contribuţie de la pilonul II de pensii la 5,1 la sută al 3,75 al sută. Deşi în lege obligaţia Guvernului era de a mări procentul de şase la sută, Guvernul a redus la 3,75 la sută contribuţia pe care o alocă fiecare persoană activă pentru pilonul II de pensii. Pasul numărul 2 este de a-i determina pe cât mai mulţi oameni să nu mai contribuie la pilonul II de pensii. Ultimul pas, ceea ce îşi doreşte PSD este să pună mâna pe cei nouă miliarde de euro, care au fost acumulaţi în conturile private ale contribuabililor români care au contribuit la pilonul II de pensii prin pierderea interesului administratorilor privaţi şi prin preluarea în administrare a acestor bani pentru a fi folosiţi după bunul plac al guvernanţilor”, a precizat vicepreşedintele PNL Cluj. Coraian a adăugat că propunerea PNL este de a se respecta contribuţia de şase la sută din salariul brut, urmând să se facă o creştere treptată de până la opt la sută din salariu brut pentru pilonul II. „Asta nu înseamnă nici taxe mai mari pentru cetăţeni şi nici mai mici. Discutăm doar cum se împarte contribuţia de 25 la sută din salariul brut cu care angajatul participă la sistemul de pensii. Practic ce dorim noi este să ne asigurăm pensiile pentru viitor şi generaţiile viitoare”, a spus Coraian.

Daniel Buda solicită sprijinul Comisiei Europene pentru a stopa jaful legat de pilonul II de pensii
La rândul său, liderul PNL Cluj, Daniel Buda a anunţat că va solicita Comisiei Europene să intervină de îndată pentru a stopa jaful secolului pus la cale de către Guvernul PSD-ALDE în cazul pilonului II de pensii. „Îi solicit public lui Liviu Dragnea să oprească cel mai mare jaf al României de la comunişti încoace. Îi atrag atenţia că nu este nicio diferenţă între naţionalizarea Pilonului II de pensii preconizată a fi făcută de PSD-ALDE şi naţionalizarea caselor de către comunişti. Dreptul de proprietate este sacru şi inviolabil. Nimeni nu poate să se atingă de un drept de proprietate fără să îi fie atrasă răspunderea în primul rând din punct de vedere politic. Românii trebuie să se trezească până nu rămân fără bani în cont. Discutăm de 9,1 miliarde de euro din Pilonul II de pensii pe care Guvernul PSD-ALDE vrea să pună mâna. Liviu Dragnea şi actualul Guvern le fură pe faţă românilor aceşti bani. Invităm românii să semneze petiţia iniţiată de PNL şi să îşi manifeste dezaprobarea faţă de jaful secolului.
Sesizez Comisia Europeană cu privire la această tentativă abuzivă din partea Guvernului PSD-ALDE, solicitându-i preşedintelui Jean-Claude Juncker ca, prin mecanismele pe care le are la dispoziţie şi în virtutea tratatelor la care România este parte, să intervină şi să prevină orice furt public la adresa românilor. Nu cred că s-a mai întâmplat un astfel de abuz într-o ţară europeană tocmai de aceea, intervenţia Comisiei Europene este absolut necesară în jaful secolului pus la cale de actuala guvernare”, a spus Daniel Buda.
Campania de informare cu privire la Pilonul II de pensii este intitulată “Opreşte furtul lor. Sunt banii tăi de pensie” şi are ca scop de a-i avertiza pe cetăţeni că guvernarea PSD-ALDE pregăteşte “jaful” asupra pilonului II de pensii.

Articole din aceeasi categorie