Lecții cu polițiștii

Polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Gherla – Postul de Poliție Comunal Sic au desfășurat miercuri, 8 mai, o activitate preventiv-informativă cu preșcolarii din Sic.

În cadrul acțiunii, care s-a desfășurat la grădiniță, dar și la Centrul de Informare Turistică de pe raza localității Sic, copiii au fost informați cu privire la principalele reguli privind circulația pietonilor și a bicicliștilor pe drumurile publice. Împreună cu polițiștii, preșcolarii au vizionat filmulețe pe linia educației rutiere, iar mai apoi, autospeciala de poliție a fost serios „inspectată” de privirile curioase ale celor mici.

În aceeași zi, în cadrul săptămânii „Școala Altfel”, polițiștii de prevenire au desfășurat activități de informare și prevenire la Grădinița „Seventh Heaven” din Cluj-Napoca. Aici, copiii participanți au aflat cum pot fi în siguranță în autoturismele părinților, cum să își aleagă locurile de joacă pentru a fi feriți de accidente rutiere și cum să se deplaseze în siguranță pe trotuar.

La Grădinița „Trenulețul Veseliei” din Cluj-Napoca, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității Cluj, în colaborare cu polițiștii Serviciului Rutier, Serviciului Criminalistic Cluj și cu luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Cluj, au desfășurat o activitate de prevenire a victimizării copiilor prin accidente rutiere, dar și o activitate de cunoaștere a muncii de poliție.

Tot polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității Cluj au fost alături și de participanții la proiectul Erasmus TRIC – Bullying and Cyberbullying.  Activitatea s-a desfășurat la Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” din Cluj-Napoca, cei prezenți primind informații despre bullying și cyberbullying și despre modalitățile de recunoaștere și prevenire a fenomenului de bullying. La activitate au fost prezenți elevi și studenți români, italieni și spanioli.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie