Laureaţii gherleni ai Olimpiadei de meşteşuguri artistice tradiţionale, în tabără la munte

Elevii gherleni care au obţinut rezultate bune la faza judeţeană a Olimpiadei de meşteşuguri artistice tradiţionale au parte de o vacanţă plăcută şi activă în zona de la poalele Munţilor Apuseni.

Sub conducerea profesoarei Daniela Katona, de la Clubul Copiilor Gherla, cinci elevi (din care doi sunt din Dej) vor pleca, în 9 august, într-o tabără de o săptămână pe Valea Ierii, unde au mai fost şi vara trecută. Ei ajung acolo prin grija Consiliului Judeţean Cluj şi a Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj. Sejurul montan constituie o recompensă pentru rezultatele de excepţie obţinute la fazele superioare ale Olimpiadei de meşteşuguri artistice tradiţionale. Desigur, şi în cadrul taberei elevii vor realiza lucrări de artă tradiţională şi de artizanat, care la toamnă vor fi prezentate la o expoziţie ce va fi organizată la nivel judeţean.

Tot în perioada următoare, mai mulţi elevi de la Clubul Copiilor Gherla vor fi prezenţi şi în tabăra de specialitate din satul  Pintic, din vecinătatea municipiului  Dej, unde vor petrece, începând cu 1 august, două săptămâni de creaţie şi destindere.

Să mai amintim că în ultimii ani membrii cercului de meşteşuguri tradiţionale din cadrul Clubului Copiilor Gherla au câştigat zeci de premii la diferite concursuri şi festivaluri de artă populară desfăşurate la Horezu şi Dumbrava Sibiului.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie