Lansarea cărții „Stația Tokyo. Jurnal de ambasador”, găzduită de UBB

Cartea lui Radu Șerban, „Stația Tokyo. Jurnal de ambasador” (Cartea Românească, 2018) va fi lansată miercuri, 13 iunie, la Cluj-Napoca, în cadrul unui eveniment organizat de Facultatea de Litere a Universității Babeș-Bolyai.

Evenimentul, care se va desfășura de la ora 18:00, la Facultatea de Litere (str. Horea nr. 31, Lectoratul Japonez – sala 115) va fi moderat de prof. univ. habil. Rodica Frențiu și îi va avea ca invitați pe Radu Șerban și Aristotel Bunescu (jurnalist, București).

„Stația Tokyo, captivantul jurnal al lui Radu Șerban, fostul ambasador al României în Japonia între 14 martie 2012 și 14 august 2016, constituie punctul de plecare al unei reflecții asupra noțiunii de cultură și civilizație în termenii maximei alterități”, declară criticul literar Angelo Mitchievici.

Radu Șerban este absolvent al Academiei de Studii Economice din București, promoția 1975. Are o carieră în diplomație care a culminat cu funcția de ambasador al României în Japonia. A publicat 24 de volume între 2002 și 2017, de la cărți de economie și diplomație, la volume de haiku.

M. T.

Articole din aceeasi categorie