Lansarea albumului muzical al unui interpret gherlean

 La sfârşitul săptămânii trecute a avut loc un important eveniment în folclorul gherlean, chiar dacă manifestarea culturală la care ne referim nu a avut loc în municipiul de pe Someş, ci în Capitală, mai exact în Sala Radio de pe strada General H.M. Berthelot nr. 60-64, unde s-a desfăşurat, spectacolul „Nu aş da jocul pe lume” şi lansarea albumului cu acelaşi titlu al talentatului interpret de muzică populară din Gherla, Radu Lazăr.
 Un mare număr de invitaţi (printre care şi mulţi gherleni) au luat loc la concertul Orchestrei de Muzică Populară Radio dedicat tânărului cântăreţ ardelean de folclor Radu Lazăr, sub bagheta dirijorului Adrian Grigoraş.
 Evenimentul a fost organizat de Radio România şi Televiziunea Favorit şi a adus pe scena Sălii Radio din Bucureşti o suită de invitaţi speciali, cu acest prilej au evoluat alături de Radu Lazăr: Constantin Enceanu, Steliana Sima, Gheorghiţa Nicolae, Cornel Borza, Claudia Torop, Ion Drăgan, Georgel Nucă, Ancuţa Corlăţan, Stana Stepanescu, Ciobotin Boji, Bogdan Toma, Ioana Maria Ardelean, Alina Ceuca, Narcisa Băleanu, Ioana Şteţco, Ciprian Poenar, Raul Oltean, Adrian Socaciu (ultimii doi din Gherla), Florin Bota, Viorica Chiurciu, Ramona Greblă. Concertul de muzică populară a fost prezentat de Miruna Ionescu şi Grigore Sâmboan, ultimul consultant artistic la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj.
 A fost prima dată, când un solist gherlean este oaspetele sălii Radio din Bucureşti la o astfel de manifestare culturală.
 Albumul de muzică populară al gherleanului Radu Lazăr a fost prezentat publicului de doamna Violeta Ianculescu, realizator de evenimente folclorice la Radio România. SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie