Lansarea Academiei de Training în Siguranţă Cibernetică din cadrul TETAPOLIS

S.C. Tetarom S.A., instituţie la care Consiliul Judeţean Cluj este acţionar majoritar, aduce la cunoştinţa publică lansarea, din toamna acestui an, a Academiei de Training în Siguranţă Cibernetică, un program iniţiat prin intermediul Parcului Ştiinţific şi Tehnologic TETAPOLIS.

Pornind de la realitatea existenţei unui deficit de 1,5 milioane de specialişti la nivel mondial în siguranţă cibernetică, Tetapolis a pus bazele primului program de training specializat de acest tip la nivel mondial. Academia de Training în Siguranţă Cibernetică reprezintă o idee inovatoare, prin prisma interconectării sistemului de pregătire, acesta îmbinând o secţiune de cursuri teoretice cu o platformă online de testare a capacităţilor defensive în siguranţă cibernetică.

Programul urmăreşte o curriculă care permite pregătirea specialiştilor în siguranţă cibernetică de la nivel de începător la nivel avansat. Acest curs este facilitat prin dezvoltarea unei platforme de training online, care în acest moment este complet operaţională. Platforma de training are deja girul Universităţii Massachusetts Institute of Technology (M.I.T.) din S.U.A., a dezvoltatorului de servicii de securitate Kaspersky şi a operatorului de telefonie mobilă T-Mobile. În acest moment se află în derulare faza de implementare a acestui curs ca modul obligatoriu în pregătirea specialiştilor în siguranţă cibernetică din universităţi, universităţile pilot selecţionate pentru acest program fiind Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca şi M.I.T. din SUA.

Platforma de training este complet funcţională şi poate fi testată pe site-ul oficial https://tetapolis.academy/, unde se regăseşte o descriere completă însoţită de un film de prezentare.

La nivel regional şi naţional, Parcul Ştiinţific şi Tehnologic TETAPOLIS îşi propune să devină un pol al inovării, o organizaţie care facilitează buna colaborare dintre mediile relevante activităţilor de cercetare-dezvoltare-inovaţie. Prin programele sale, TETAPOLIS promovează cooperarea între mediul academic şi companii, pentru a dezvolta o serie de sinergii capabile să conducă la colaborări eficiente.

 

Articole din aceeasi categorie