Lansare album de artă

Bucuria şi fascinaţia creaţiei”, singură şi unică semnătură, Aurelia Cosma Chişu

luni 20 mai, 17. 00 * Galeria UNIC – ART

Numele artistei Aurelia Cosma Chişu revine în actualitate şi nu oricum. De data aceasta prin lansarea albumului de artă “Bucuria şi fascinaţia creaţiei”, album prezentat de prof dr Negoiţă Lăptoiu şi prof dr Daniel David.

Am avut ocazia să scriu, de câteva ori este adevărat, despre lucrările doamnei Aurelia Cosma Chişu, despre Galeria UNIC – ART, oază a frumosului prin culoare. De data aceasta vă supun atenţiei cele postulate de prof dr Negoiţă Lăptoiu:În ultimii ani, freamătul fertil al unui spirit neliniștit, preocupat de noutate, a proiectat-o pe inventiva Aurelia Cosma Chișu în zona unor îndrăznețe și spectaculoase experimentări. Simțind acut nevoia de a ieși din sfera unor practici tradiționale s-a lansat în soluții de dinamizare a câmpului vizual, asamblând câte 2,3,4 segmente picturale, alcătuite din casetări triunghiulare, pătrate sau ovale. Prin astfel de asocieri de ipostaze inedite, motivul – prioritare fiind peisajele și florile – cunoaște o clară lărgire a reprezentării, cu aspecte și perspective multiple a căror taină încercăm s-o descifrăm cufundați în prelungită și plăcută contemplare. Albumul de față reflectă cu fidelitate calitatea unei opere hărăzite să dăinuie în perimetrul valorilor patrimoniale. Privită prin prisma unor fecunde finalități cromatice, creația Aureliei Cosma Chișu definește o laborioasă și originală afirmare spirituală, demnă de profundă și sinceră prețuire”.

Nu în ultimul rând, prefer să ofer imagini, lucrări din diferite perioade de creaţie. În ideea de a ne vedea mîine la UNIC – ART în număr cât mai mare.

Demostene ŞOFRON

SONY DSC

SONY DSC

Articole din aceeasi categorie