La volan, sub influența alcoolului

Zeci de autovehicule destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri, precum și autovehicule destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, au fost verificate vineri dimineața de polițiștii rutieri clujeni. Activitățile, care s-au desfășurat între orele 7:00 – 10:00, au vizat prevenirea accidentelor rutiere produse în special din cauza încălcării normelor privind circulația pe drumurile publice.

În urma controalelor, polițiștii au constatat 37 de abateri, pentru care au aplicat sancțiuni contravenționale, și au reținut două permise de conducere, pentru conducere sub influența alcoolului și pentru depășire neregulamentară. Un caz de conducere sub influența alcoolului este cel al unui bărbat din Câmpia Turzii, care transporta circa 50 de preșcolari și cadre didactice spre localitatea Ciurila, la un obiectiv turistic. În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de 0,27 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducea mașina având o alcoolemie de peste 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat și având și dreptul de a conduce suspendat

Polițiștii rutieri din Dej cercetează un bărbat de 44 de ani, din comuna Mica, pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, după ce l-au depistat conducând cu o alcoolemie de peste 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat, având și dreptul de a conduce suspendat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Având în vedere cele constatate, polițiștii au dispus reținerea pentru 24 de ore a bărbatului, urmând să fie prezentat unui judecător pentru drepturi și libertăți, în vederea dispunerii unei măsuri preventive.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere,  de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată,  fapte prevăzute și pedepsite de Codul Penal.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie