La Sucutard elevii intră într-o şcoală modernizată

În comuna Geaca, noul an de învăţământ vine cu multe  îmbunătăţiri, în şcoli.

Înainte de toate este vorba de Şcoala Generală „Nicolae F. Negruţiu” din satul Sucutard. Prin grija Primăriei s-a construit o clădire nouă, unde sunt create condiţii excelente pentru preşcolarii şi elevii claselor I – IV. Dacă timp de doi ani copiii din localitate au făcut naveta la Geaca, iată că cei mici, începând cu anul de învăţământ 2017-2018, dispun de o şcoală  nouă, dotată cu mobilierul necesar şi având şi anexele de rigoare. De asemenea, au centrală termică pe gaz metan şi apă potabilă din sursa Gilau, condiţii ca şi la oraş.

În cursul acestei veri au fost igienizate toate spaţiile şcolare din centrul de comună, unde funcţionează Şcoala Gimnazială cu clasele I-VIII şi o grădiniţă. După cum ne spunea zilele trecut primarul comunei Geaca, ing. Ioan Miron, au fost obţinute toate avizele necesare (inclusiv ISU) în vederea demarării în cele mai bune condiţii a noului an şcolar.

La nivelul comunei sunt 170 de elevi, care frecventează cu regularitate şcoala. De asemenea, microbuzul şcolar care transportă elevii din celelalte cinci sate componente ale comunei a fost pus la punct, nici din acest punct de vedere nefiind probleme.

Deci, condiţii civilizate în această zonă a judeţului, unde peste tot se vede mâna bunului gospodar.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie