La solicitare SOS, municipalitatea promite dezbatere pe tema Parcului de Est

Recenta Sociate Organizată Sustenabil (SOS) a solicitat muncipalităţii în cadrul şedinţei de Consiliu Local, să organizeze o dezbatere pe tema gestionării terenului din zona Becaş, unde municipalitatea a anunţat construirea unui Aquaparc şi o bază sportivă de performanţă, pe o parcelă de peste 16 hectare, dând asigurări, în acelaşi timp, că acest nou proiect nu va intra în coradicţie cu realizarea Parcului Est.

Explicând că nu există suficient teren pentru realizarea ambelor proiecte, reprezentantul SOS, Adrian Costina, i-a cerut primarului Emil Boc organizarea unei dezbateri publice pe această temă. „Nu se poate şi parc şi aquaparc, pentru că nu avem la dispoziţie sute de hectare. De ce să irosim un teren public, pentru construirea unor bazine, când, oricum, municipiul nu dispune de suficient spaţiu verde. Un parc presupune spaţii verzi cu acces gratuit şi nelimitat, în timp ce într-un aquaparc accesul este limitat, cel puţin din punct de vedere financiar. Am dori să avem o dezbatere pe această temă, similară avută pe tema reabilitării Pieţei Lucian Blaga, desfăşurată la Centrul de Inovare şi imaginaţie Civică, din parcul central”, a spus Costina în şedinţa de Consiliu Local.

Primarul Emil Boc s-a arătat deschis iedeii de a organiza o dezbatere pe tema prezentată: „Mă bucur că există oameni care doresc o astfel de dezbatre în oraşul nostru”, a afirmat edilul, nu fără a reitera ideea că cele două proiecte nu se exclud.

Adriana STUPAR

Articole din aceeasi categorie