La școală, cu petarde

Un elev de 12 ani de la o școală din municipiul Cluj-Napoca a fost depistat de polițiști având asupra lui 300 de petarde.

„La data de 20 decembrie, în jurul orei  11:37, poliţiştii Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, Secţia 4 Poliţie, au fost sesizaţi de un cadru didactic despre faptul că în unitatea de învăţământ unii  elevi au asupra lor petarde. La fața locului a fost identificat un elev de 12 ani, care avea asupra sa un număr de 300 de petarde, clasa 1” – informează IPJ Cluj.

În prezența mamei, poliţiştii au întocmit proces-verbal de constatare a contravenţiei, iar cele 300 de petarde  au fost ridicate în vederea confiscării.

***

În aceeași zi, între orele 8:00 – 11:00, poliţişti din cadrul Poliției Municipului Turda, au efectuat o acțiune în zona pieței agroalimentare centrale din localitate și pe străzile adiacente, pentru prevenirea și combaterea deținerii, comercializării și folosirii de către persoane fizice sau juridice a articolelor pirotehnice. În acest context, au depistat, pe str. Gheorghe Lazăr, un bărbat de 45 ani, care oferea spre vânzare 460 bucăți  petarde. În urma percheziției autoturismului deținut de acesta, poliţiştii au  găsit 60. 288 articole pirotehnice de diferite categorii.

Bărbatul este cercetat penal pentru comiterea infracțiunii referitoare la operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, prevăzută şi pedepsită de Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive. Produsele pirotehnice au fost ridicate în vederea confiscării.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie