La Orman, „cum era în sat odată…”

Nu putem decât să felicităm Primăria comunei Iclod pentru inițiativa de a revigora vechile obiceiuri şi tradiţii folclorice din localităţile rurale aparţinătoare.

Un exemplu concret în această privinţă este că duminică, 15 aprilie, începând de la ora 13:00, în satul Orman are loc ediţia a II-a a manifestării culturale „Cum era în sat odată…”, organizată de Consiliul Judeţean Cluj, Centrul Judeţean pnetru Promovarea şi Conservarea Culturii Tradiţionale Cluj, Primăria comunei Iclod şi Asociaţia „Tradiţii Ormănene”.

Întâlnirea de la Orman începe cu obişnuita clacă, urmată de inaugurarea Muzeului sătesc, ca apoi totul să se încheie cu tradiţionalul joc la şură, aşa cum se obişnuieşte pe aceste meleaguri.

La această frumoasă manifestare sătească participă Grupul „Tradiţii Ormănene”, soliştii vocali Mariana Morcan, Grigore Sâmboan, Ioana Maria Câmpan şi Ioana Roman, ansamblul elevilor școlii generale din localitate şi Ansamblul folcloric „Mugurii Mintiului”, condus de soţii Sanda şi Simion Berchi.

În încheiere, toţi participanţii vor fi prezenţi la Jocul la şură, acompaniamentul muzical fiind asigurat de Ceteraşii din Iclod.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie