La Oglindă*

Domnilor! Colegi dragă! Asta e o autoevaluare a mea însumi despre mine, ca cum aş vorbi la oglindă la
acela care se uită la mine. La şcoală am fost aşa şi-aşa, spre satisfăcător, dar numai din cauză de modestie.
 Cu memoria mea şi acum ştiu o poezie de Coşbuc, despre „Noi vrem pământ” şi, de asemenea, mai am în cap Minulescu, „Pe lângă plopii fără soţ” de Mihai Eminescu.
 Am fost foarte ocupat şi de aceea mi-am luat bacalaureatul mai târziu de tot. Pe mine m-a fascinat mereu politica şi m-am băgat în ea. A fost greu la început, apoi a mers de la sine. E drept, am cam sărit dintr-un partid în altu’, dar sunt un perfeţionist, parcă aşa se zice la chestia asta, mereu am fost, dar acum m-am oprit aici la voi şi am uitat să vă zic că am şi facultate, dreptul la fără frecvenţă, deci cu mine nu vă temeţi căci pot să vă fiu avocat al poporului. Printr-un noroc chior l-am cunoscut şi pe actualu’ avocaţi, dar ştiu şi judecători la zi, cu mine din judeţ când copilăream acolo, fără griji.
 Despre programul meu politic? Zilnic de la 8-12 şi 15-18. Mă ţin de el şi oricând aveţi uşa deschisă: vă place bine, nu vă place bine! E partide destule, abea aşteaptă, nu-i lăsaţ să aştepte!
 Câteva idei despre binele naţiei care m-au cutreierat şi-n somn le aveţi pe hârtie, pe face-book – ul meu şi vi le relatez şi eu oral, dacă vă e mai uşor.
 – conducătorul e un Conducător
 – toţi membri au dreptul să aleagă
 – nimeni nu e mai presus de nimeni, cu unele excepţii
 – femeile sunt egale între noi şi au toate drepturile să le aibă
 – cine nu munceşte, nu produce! Încurajăm să produceţi nelimitat. Partidul se sprijină pe voi, voi sprijiniţi-vă pe partid şi împreună reciproc
 – încurajăm ideile, mai ales ideile mele personale
 – cine merge la televiziuni fără să spuie, e bun plecat, indiferent ce scoate pe gură
 După ce am terminat facultatea, la foarte scurt timp am luat doctoratul meu, acolo e şi acum plus unele decoraţii, ca de exemplu: cetăţean de onoare, membru de onoare şi fiu al satului.
 M-am şi sunt căsătorit cu soţia mea care îmi este nevastă. Aceasta este medic veterinar, vi-o recomand, m-a tratat şi pe mine, de tuse măgărească.
 Dacă nu sunt alte întrebări, mulţumesc!
 Cornel UDREA
_________
*Palfletarium

Articole din aceeasi categorie