La o victorie de finală

„U” Banca Transilvania Cluj este foarte aproape de a doua calificare consecutivă în finala play-off-ului Ligii Naţionale de baschet masculin, după ce a câştigat şi al doilea meci al semifinalei cu Steaua CSM Bucureşti şi conduce la general cu 2-0. „Studenţii” mai au nevoie de un singur succes pentru a încheia seria cu „roş-albaştri”. Coincidenţa face că diferenţa în cel de-al doilea meci, disputat luni seară, în Sala Polivalentă, a fost tot de zece goluri, scor 85-75, pe „sferturi” 25-23, 15-19, 14-14, 31-19. După cum bine se poate observa, partida a stat sub semnul echilibrului în marea majoritate a timpului, diferenţa fiind făcută în ultimele zece minute, în care amfitrionii au fost mai buni, dovadă şi scorul, 31-19. Clujenii şi-au dozat mai bine efortul şi au gestionat finalul ca o adevărată campioană. Spre deosebire de primul meci, Steaua ales să joace agresiv în prima parte, tactică care a dat rezultate, iar bucureştenii au intrat la pauza mare în avantaj, scor 42-40.

Principalii marcatori ai gazdelor au fost Zeljko Sakic şi Giordan Lee Watson, cu 18, respectiv 16 puncte. Prestaţii demne de remarcat au mai avut Ousmane Barro (12 puncte), Lasannah Kromah (10) şi chiar Kuti Nandor (9). Greul în tabăra oaspeţilor a căzut pe umerii lui Randal Alan Falker, autor a 21 de puncte. Universitatea a marcat nu mai puţin de 12 coşuri de la distanţă, cu patru mai mult decât adversarul, care a avut 26 de tentative de la linia de 6,25 metri. Ar fi nedrept să nu subliniem aportul publicului, care a fost, din nou, la înălţime. Lucru recunoscut inclusiv de antrenorul Mihai Silvăşan: „Mulţumim suporterilor pentru cum ne-au încurajat şi pentru atmosfera pe care au creat-o”. Meciul trei al semifinalei va avea loc la Bucureşti, vineri, 25 mai, de la ora 18. În eventualitatea unui nou succes al Universităţii, semifinala ia sfârşit. În caz că Steaua se impune, atunci meciul al patrulea va avea loc două zile mai târziu, pe 27 mai, tot pe terenul „roş-albaştrilor”, de la aceeaşi oră. Un eventual meci decisiv se va juca pe 30 mai, la Cluj.

În cealaltă semifinală, scorul între CSU Sibiu şi CSM Oradea este egal, 1-1. Învinşi în primul meci cu 78-81, sibienii au restabilit egalitatea în meciul al doilea, disputat tot în Sala „Transilvania”. Gazdele s-au impus cu  85-78, după un prim „sfert” de vis, în care s-au marcat 45 de puncte! MVP-ul partidei a fost desemnat Tyler Amos Laser, de la învingători, autor a 32 de puncte. Seria se mută la Oradea şi implică încă cel puţin două partide. Un meci decisiv se va juca la Sibiu, echipă mult mai bine clasată în sezonul regulat.

 

Cristian FOCŞANU

Articole din aceeasi categorie