La Măguri Răcătău, festival-concurs de obiceiuri și tradiții – „Junii Satului”

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Măguri-Răcătău și Asociația „De la lume adunate și-napoi la lume date”, organizează sâmbătă și duminică, 8 – 9 decembrie, în comuna Măguri-Răcătău, cea de-a doua ediție a festivalului – concurs de obiceiuri și tradiții – „Junii Satului”.

Conform programului anunțat de Consiliul Județean Cluj, sâmbătă, 8 decembrie, de la ora 13:00, vor evolua copiii cu vârsta între 6 și 14 ani, iar duminică, de la aceeași oră, vor urca pe scena Căminului Cultural din Măguri-Răcătău adolescenții și adulții. Cu toții vor prezenta obiceiuri și tradiții de iarnă. Autenticitatea și valoarea obiceiurilor și tradițiilor prezentate în concurs vor fi apreciate și premiate de un juriu de specialitate.

Festivitatea de premiere va fi precedată de spectacolul prezentat de invitații în festival: „Căiuții albaștri” din Hlipiceni, județul Botoșani, Mariana Morcan, Anda Mariș, Elisabeta Guzu (care va și modera întregul eveniment) și Ansamblul „Cununa Munților” din Măguri Răcătău.

Festivalul urmărește „redescoperirea valorilor tradiționale, a obiceiurilor de iarnă autentice, locale, promovarea și orientarea acestora spre tânăra generație”.

M. T.

Articole din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *