La început de an școlar, polițiștii

Prima zi din noul an școlar scoate în stradă 9.417 poliţişti, care vor acţiona în sistem integrat pentru desfăşurarea în siguranţă a festivităţilor specifice deschiderii anului de învăţământ preuniversitar.

Potrivit IGPR, 7.210 poliţişti de ordine publică, 1.064 de poliţişti de la rutieră, 773 de la investigații criminale, 92 de la prevenire şi 278 de poliţişti de la alte structuri vor fi prezenţi în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din întreaga ţară. De asemeni, în aceste zile, la nivel național, polițiștii intensifică activitățile educativ-preventive și de verificare a vehiculelor destinate transportului de elevi din punct de vedere al licențierii, existenței inspecției tehnice periodice și a asigurării de răspundere civilă obligatorie.

”Pentru ca noul an şcolar să înceapă și să decurgă în linişte şi siguranţă, fiecare unitate de învăţământ va fi inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei. Echipajele de poliţie vor fi prezente, zilnic, în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor, fiind supravegheate în permanenţă traseele de deplasare a elevilor. De asemeni, poliţiştii de la rutieră vor fi prezenţi în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier la orele de maximă afluire a elevilor” – informează IGPR.

În această perioadă sunt identificate şi controlate toate unităţile economice din zona adiacentă unităţilor de învăţământ cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor.

Prin intermediul unui comunicat remis, duminică, presei, Poliţia Română urează tuturor mult succes în noul an şcolar și îi asigură pe elevi, părinți și profesori că ”polițiștii sunt la datorie pentru siguranța lor”.

D.S.F.

 

Articole din aceeasi categorie