La început de an școlar, polițiștii clujeni le-au oferit elevilor caiete cu mesaje preventive

Elevii clujeni au primit luni, la începerea anului școlar, caiete cu mesaje preventive de la polițiști.

Pentru desfăşurarea în siguranţă a festivităţilor specifice deschiderii anului de învăţământ preuniversitar, poliţişti de prevenire, de ordine publică, de la rutieră, precum şi de la alte structuri au fost prezenţi luni, 11 septembrie, în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din întreg judeţul. Pentru noul an şcolar, poliţiştii au pregătit caiete cu mesaje preventive pe care le-au oferit elevilor, aceștia primindu-le cu bucurie și promiţând că vor ţine cont de ele.

Potrivit IPJ Cluj, pentru ca noul an şcolar să se desfășoare în linişte şi siguranţă, fiecare unitate de învăţământ va fi inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei. Echipajele de poliţie vor fi prezente, zilnic, în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor, fiind supravegheate în permanenţă traseele de deplasare a acestora. De asemeni, poliţiştii de la rutieră vor fi prezenţi în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier la orele de maximă afluire a elevilor.

„În aceste zile, polițiștii vor intensifica activitățile educativ-preventive și de verificare a vehiculelor destinate transportului de elevi din punct de vedere al licențierii, existenței inspecției tehnice periodice și a asigurării de răspundere civilă obligatorie. Totodată, vor fi controlate toate unităţile economice din zona adiacentă unităţilor de învăţământ cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor” – informează IPJ Cluj.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie