La Gherla noul an a debutat sub semnul liniştii şi armoniei

Aşa cum se procedează de fiecare dată la confluenţa anilor, Primăria Municipiului Gherla a organizat şi de această dată tradiţionalul foc de artificii în Piaţa Libertăţii, eveniment ce a scos afară mii de oameni, veniţi în centrul oraşului cu copiii. Fiecare participant a gustat din plin frumuseţea jocului, zgomotul şi luminozitatea trezind interesul şi admiraţia participanţilor.

Dacă în noaptea de Revelion la Gherla a fost mare gălăgie şi bucurie, în celelalte zile de sărbătoare a fost linişte şi pace. În toate lăcaşurile de cult s-au săvârşit obişnuitele slujbe de Anul Nou, comunitatea armenească organizând şi acum tradiţionala întâlnire prietenească, cu toţii aşezându-se la masa comună de la Clubul Armenilor de pe strada Ştefan Cel Mare, unde nu au lipsit specialităţile culinare specifice acestei etnii.

Dacă pe raza oraşului de pe Someş nu au avut loc evenimente neplăcute sau accidente este şi meritul Poliţiei Locale, care a fost permanent la datorie. Să mai amintim că o sută de obiective (printre care şi biserici) din Gherla beneficiază de supraveghere electronică asigurată de cunoscuta firmă VASROM din Dej. În cursul anului trecut nu s-a consemnat nici un furt sau tâlhărie în instituţiile sau lăcaşurile de cult supravegheate de firma dejeană, dar nici la sediile primăriilor din împrejurimile municipiilor Dej şi Gherla, păzite de angajaţii societăţii dejene.

Zilele libere de la începutul anului 2018 au trecut, gherlenii s-au reîntors la muncă. Urmează o perioadă lungă  de proiecte, vise şi  planificări. În curând vom afla şi lista investiţiilor dorite de Primărie, pe care le vom aduce şi la cunoştinţa cititorilor. Noutăţi vom avea destule, în toate domeniile de activitate.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie