La Gherla au început să curgă… amenzile

Odată şi odată trebuie să se facă ordine şi în privinţa circulaţiei rutiere de pe raza municipiului Gherla. De când s-a înfiinţat în localitate Poliţia Locală, se mişcă ceva.

De câteva zile, şoferii care şi-au parcat maşinile pe unde au apucat s-au trezit cu chitanţe pe parbriz. Înştiinţările poliţiştilor apar tot mai des pe autoturismele gherlenilor (dar, nu numai ale lor).

Poliţiţtii Poliţiei Locale Gherla au primit recent împuternicire de la Consiliul Local: au dreptul să aplice amenzi pentru parcarea autovehiculelor în locuri nepermise. În consecinţă, poliţiştii s-au pus pe treabă, iar acţiunea a început de câteva zile. Pe strada Gheorghe Şincai, în spatele Catedralei Armeneşti, au fost luate în vizor maşinile parcate pe sensul opus de mers, dar şi cele găsite în apropierea unui indicator care interzice oprirea.

Acţiuni asemănătoare au avut loc şi în Piaţa Libertăţii, pe strada Avram Iancu, în zona Gării CFR și la Piaţa agro-alimentară (adevărul este că pe acolo nu prea sunt locuri de parcare, ne referim la partea de pe strada Cloşca).

Câteva zeci de avertismente au fost lăsate sub ştergătoare, pentru şoferii care au parcat în locuri interzise, pe treceri de pietoni ori pe trotuare. Proprietarii maşinilor au fost invitaţi apoi la Primărie pentru a semna un proces-verbal. Important e că cei cinci poliţişti locali îşi fac datoria pe deplin, iar încet-încet, pe străzile urbei se instaurează ordinea şi disciplina.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie