La Gherla apare un nou cartier

Nu se poate spune că în municipiul Gherla nu se construieşte. Ba, dimpotrivă, pe zi ce trece creşte numărul blocurilor de locuinţe, dar şi al caselor particulare.

An de an, pe raza oraşului apar noi cartiere. După cartierul Tineretului, iată că, în curând, se ridică şi zona cartierului Hăşdăţii. De câţiva ani pe ordinea de zi a şedinţelor Consiliului Local apar problemele referitoare la investiţiile de pe strada care duce spre localitatea componentă a municipiului, Hăşdate (de fapt, un cartier al urbei, ca şi Băiţa sau Silivaş). În ultima perioadă s-a elaborat PT – Lucrări Tehnico-Edilitare în cartierul Hăşdăţii – reţea stradală, deviere reţele de 20KV, alimentare cu energie electrică, ansamblu de locuinţe şi iluminat public, canalizare pluvială şi gaze. Adică, toate serviciile edilitare pentru asigurarea unui confort la nivelul standardelor europene. Pe acele locuri acum 25 de ani a fost mlaştină, un teren părăsit, unde, iată, prin grija Primăriei se asigură locuri pentru construcţii de  case. Acum câţiva ani, la intrarea spre Hăşdate dinspre strada Clujului s-au construit şi blocuri de locuinţe moderne, dar şi două supermarket-uri.

Deci, la Gherla nu lipsesc investiţiile imobiliare, populaţia numai bani să aibă. Proprietarii de vile se descurcă şi ei cum pot, prin credite şi împrumuturi. Importantă este ridicarea nivelului de trai prin aceste construcţii de locuinţe.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie