La Dej, școala începe cu investiții…pentru anul viitor!

Grădinița cu program prelungit „Arlechino” din Dej (fără circuite la blocul alimentar, mobilier și ustensile vechi, degradate, spații insuficiente la spălătorie) și Liceul Tehnologic „Someș” Dej (clădire și ateliere degradate) sunt instituțiile de învățământ care nu au primit aviz favorabil pentru începerea anului școlar, conform raportului prezentat de Direcția Sanitară Cluj și Inspectoratul Școlar Județean Cluj.

Deși constatările făcute de respectivele instituții semnalează fapte reale, existente de mai mulți ani și vizibile cu ochiul liber, Primăria Dej a ținut să aducă lămuriri privind viitoarele investiții pe care urmează să se facă la mai multe unități școlare dejene, inclusiv cele neavizate.

Așadar, pentru că viitorul sună mai bine decât prezentul, primarul Costan Morar a dorit să le aducă la cunoștință dejenilor, prin intermediul presei, că: „La Grădinița cu Program prelungit „Arlechino” este în implementare proiectul de «reabilitare, extindere și dotare a grădiniței», cu o valoare de peste 2.800000 lei. Lucrările vor fi demarate în data de 11 septembrie, iar copiii își vor desfășura activitatea în spații ale Colegiului Național  ”Andrei Mureșanu” . Fără alte detalii privind unde, cum și cât timp vor frecventa preșcolarii liceul care-i găzduiește!

În ce privește Liceul Tehnologic „Someș”, acolo se implementează proiectul de „Reabilitare și modernizare”, cu o valoare de aproximativ 7.8 milioane lei. După aproape 10 ani de paragină, lucrările vor demara tot în această toamnă. Între timp, elevii își desfășoară orele de curs în locația fostei Școli Generale nr. 5, care a fost amenajată în acest sens. Oricum, asta fac de ceva ani buni…

De asemenea, ”se execută lucrări și la Grădinița cu program prelungit «Piticot», pentru ca anul școlar să înceapă în bune condiții și în această unitate”. În plus, pentru că ne plac marile proiecte: „Investițiile în instituțiile de învățământ le-am demarat tocmai pentru a crea condiții de studiu adecvate, cu materiale moderne și durabile, adaptate la cerințele actuale, pentru elevii noștri și cadrele didactice, la fel cum am implementat proiecte de modernizare la Colegiul Național «Andrei Mureșanu» și Liceul Teoretic «Alexandru Papiu Ilarian». Până la finalizarea lucrărilor, copiii își vor desfășura activitatea în alte spații, pentru a nu întrerupe procesul instructiv educativ. Nu sunt singurele unități de învățământ din Dej care vor fi modernizate, pentru alte trei instituții au fost aprobate proiecte de modernizare depuse de Primăria Municipiului Dej: Grădinița cu Program Prelungit «Junior», Grădinița cu Program Prelungit «Lumea Piticilor» și creșa din municipiul Dej, str. Regina Maria nr. 19” – a  precizat primarul municipiului Dej.

Așteptăm deci, cu mult interes, toamna viitoare, anotimpul în care se numără avizele nefavorabile și încep mega proiectele…

M.V.

Articole din aceeasi categorie