La Cluj-Napoca are loc Campionatul Mondial de popice

  • Competiţia cadeţilor tocmai s-a încheiat, iar România n-a reuşit să urce mai sus de locul opt la cele trei probe: perechi mixte, individual masculin şi individual feminin. Marţi a început întrecerea juniorilor, iar seniorii vor intra în scenă duminică, 20 mai.

 

Baza Sportivă „Gheorgheni” din Cluj-Napoca găzduieşte în această perioadă Campionatul Mondial de popice, competiţia fiind rezervată pentru trei categorii: cadeţi, juniori şi seniori, atât masculin, cât şi feminin. Competiţia cadeţilor tocmai s-a încheiat, cea a juniorilor a început marţi şi continuă până duminică, 20 mai, când intră în scenă seniorii, întrecerea acestora din urmă urmând să fie finalizată pe 26 mai. Accesul spectatorilor este gratuit, în limita capacităţii sălii de popice a bazei sportive, care numără 250 de locuri şi nu mai puţin de opt piste, fiind, din acest punct de vedere, cea mai mare din România la ora actuală. În competiţia cadeţilor s-au înscris 12 echipe naţionale în proba mixtă, iar pe prima poziţie s-a clasat Croaţia, cu 1174 de popice doborâte. Poziţia secundă a revenit Cehiei (cu 1168 popice doborâte), iar ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de Serbia (cu 1164 popice doborâte). România a încheiat competiţia cadeţilor pe locul 8, cu 1090 popice doborâte. La individual, întrecerea masculină a cadeţilor a fost câştigată de germanul Lukas Funk, cu 619 popice doborâte. L-au urmat Luka Pozega (Croaţia) şi Lukas Temistokle (Austria), cu 613, respectiv 603 popice doborâte. Reprezentantul României, Roberto Daniel Lapoşi, a fost al optulea, cu 522 popice doborâte. În întrecerea feminină, titlul mondial a fost decis la mustaţă în favoarea sârboaicei Vladana Obrenic, care a doborât 585 de popice, cu una mai mult decât ocupanta locului secund, slovaca Alexandra Durackova. Pe ultima treaptă a podiumului a urcat poloneza Julia Sidlo, cu 572 de popice doborâte. Românca Bernadett Sereş a încheiat competiţia cadetelor pe locul opt, cu 511 popice doborâte. Antrenorii lotului României de cadeţi sunt Remus Antimirescu şi Istvan Orosz. Dealtfel, cei doi se ocupă şi de juniori, care a intrat în scenă marţi.

Popice (sau bowling) este un sport în care cei care îl practică, profesionişti sau amatori, încearcă să doboare, cu o bilă, nouă jaloane de lemn fasonate la strung în formpă cilindrică, aşezate în formă de romb cu unul dintre vârfuri către zona de aruncare. Denumirea propriu-zisă a jocului provine chiar de la denumirea jaloanelor.

 

Cristian FOCŞANU

Articole din aceeasi categorie