La Ciucea se modernizează şi infrastructura rutieră

Aici, lângă disputatul Muzeu memorial ,,Octavian Goga’’, în care s-au investit mulţi bani publici pentru a îndeplini dorinţa poetului şi omului de stat, ca acest edificiu să rămână în patrimoniul naţional, în modestul sediu al administraţiei publice locale, aflat la câţiva paţi de muzeu, s-au definitivat noi proiecte investiţionale în folosul comunităţii din această pitorească localitate ce a stimulat valoroasa creaţie a marelui poet.
Cine spune că…drumurile Ciucei duc la Muzeu, nu greşeşte, şi poate tocmai de aceea conducerea comunei de pe Crişul Repede, după ce şi-a rezolvat câteva priorităţi investiţionale, acordă, acum, cuvenita atenţie infrastructurii rutiere din acest perimetru, definitivând trei importante proiecte a căror valoare este de 3,5 milioane euro.
Pe Măsura 7.2, sunt alocate fondurile necesare reabilitării şi asfaltării drumurilor dintre Piscoeşti – Calea Lată, Dealul Băraşului, La Ciuta şi zona Vânători, iar pe OG nr. 28/ 2014 se vor asfalta 5,5 km în Ciucea, în urma acestui proces investiţional toate străzile şi uliţele vor avea îmbrăcăminte asfaltică.
Din dialogul purtat zilele trecute cu tânărul primar al comunei Ciucea, Radu Abrudan, am reţinut ştirea că al treilea proiect este rezervat drumurilor forestiere, are o valoare de 1,5 milioane euro cu care se modernizează 8 km drumuri forestiere pe liziera comunei.
Tot la infrastructură menţionăm şi lucrările ce urmează să fie implementate pentru reabilitarea şi extinderea trotuarelor şi a parcării rezervată Muzeului memorial ,, Octavian Goga’’.
Aceste importante proiecte generate pentru creşterea confortului în infrastructura comunei, a ţinut să precizeze domnul Radu Abrudan, au câteva precedente concretizate în lucrări pentru aducţiunea apei pe 1,6 km în satul Ciucea, din sursa Surduca.
Având sursa apei la suprafaţă, lichidul captat este dirijat, prin cădere, în două bazine noi cu conexiune la cel existent de 2000 mc, aflat şi el în reabilitare. Această investiţie, realizată din fonduri locale, asigură întregul necesar de apă curentă necesară consumului zilnic în gospodăriile, instituţiile publice şi societăţile comerciale din Ciucea.
Încă un şantier am avut la Vânători, a mai punctat primarul, unde s-au isprăvit lucrările de igienizare, zugrăvire interioară – exterioară a lăcaşului Căminului cultural, au fost îmbrăcate scările în piatră, iar dotările interioare asigură desfăşurarea unor spectacole pretenţioase şi a altor manifestări comunitare de interes public.
Dumitru VATAU

Articole din aceeasi categorie

One Response to La Ciucea se modernizează şi infrastructura rutieră

  1. Petrica

    se baga atatia bani in renovarea caminelor culturale unde nu se desfasoara nici un spectacol,nu se desfasoara nimic dar aici este o sursa a primarilor de-a lua din banii publici si ai folosi in interesul lor personal,in caminul de la vanatori nu se face nici o activitate dar sau investit zeci de mii de euro,de aici multi bani merg in afacerile dubioase ale primarului