La Căşeiu ambiţiile edililor renasc

Nu e uşor să administrezi o comună cu nu mai puţin de 10 sate componente. La asta ne-am gândit când, deunăzi, am trecut din nou pragul Primăriei comunei Căşeiu, unde la primele ore ale dimineţii pe primarul Silviu Boldor l-am găsit la noua staţie de epurare de la marginea localităţii. Este o investiţie recentă a edililor locali, preocupaţi în aceste zile de continuarea lucrărilor de canalizare începute toamna trecută şi întrerupte pe timpul iernii.

După ce în centrul de comună şi în satul Urişor majoritatea lucrărilor au fost terminate, în perioada următoare vor beneficia de  astfel de investiţii de gospodărie comunală şi locuitorii satului Coplean. În perspectivă, în majoritatea localităţilor rurale din zonă va fi introdusă şi canalizarea.  După cum ne-a spus primarul Silviu Boldor, în acest an doresc să reabiliteze drumurile comunale. Anul trecut s-au executat astfel de lucrări pe drumul ce duce spre localitatea Leurda, unde în prezent se poate circula în condiţii bune. Administraţia locală depune eforturi mari şi în domeniul amenajării drumurilor de hotar (drumurile de ţară, cum se spune pe aceste meleaguri). Încep lucrările de sezon, iar cei care muncesc pământul doresc să aibă condiţii bune pentru deplasare. Dacă până în prezent au avut parte de noroi şi de mizerie, în viitor vor circula pe un carosabil reabilitat prin grija Primăriei.

Recent am poposit şi în localitatea Rugăşeşti, unde am rămas plăcut impresionat de starea modernă în care se află frumosul Cămin cultural,  alături de care nu de mult s-a deschis un Centru turistic, un adevărat muzeu etnografic, cum puţine comune au în împrejurimile municipiului Dej şi unde se desfăşoară o bogată activitate de promovare a valorilor folclorice din zonă.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie