La Borşa se repară drumurile comunale

Chiar dacă starea drumul judeţean Răscruci-Borşa nu este tocmai bună, pe raza comunei Borşa se fac mari eforuri pentru modernizarea străzilor laterale şi a celor de hotar.

Dintr-o discuţie purtată zilele trecute cu primarul comunei, doamna Mariana Secară, pentru această vară s-a prevăzut reabilitarea de drumuri pe o lungime de 6,5 kilometri, îndeosebi în centrul de comună. După ce, prin grija edililor, s-au modernizat şcoala şi sediul Căminului Cultural, în prezent se pune un mare accent pe reparaţia drumurilor, o prioritate pe agenda administraţiei locale. S-au făcut toate demersurile necesare în vederea demarării lucrărilor, astfel ca aceste investiţii să fie terminate până la sosirea toamnei.

Tot în această perioadă se munceşte la finalizarea construcţiilor de capele în cimitirele tuturor satelor componente ale comunei. La fel, pe bani europeni, o clădire veche a fost transfomată în after-school, unde zilnic studiază 30 de copii, un mare avantaj pentru elevii Şcolii Gimnaziale din localitate. Apropo de elevi, la marginea localităţii Borşa, pe modernul stadion, ei au ocazia de a desfăşura activităţi sportive, recent, aici având loc ediţia a II-a a competiţiei „Cupa Primăverii Sportive”, cu participarea copiilor din nu mai puţin de 10 comune din împrejurimi. Multe licee de la oraşe mari nu dispun de aşa condiţii bune de pregătire sportivă!

Am părăsit comuna Borşa cu impresii dintre cele mai plăcute, fiindcă acolo se vede mâna bunului gospodar, iar iniţiativele edilitare nu lipsesc. Pe acele meleaguri şi agricultura înfloreşte, în ciuda condiţiilor meteorologice nu tocmai favorabile, din această primăvară. Gospodari cum sunt, locuitorii celor cinci sate componente lucrează pământul după normele agrotehnice moderne, iar creşterea animalelor are vechi  tradiţii pe Valea Borşei.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie