La aeroport, prinși cu cocaina în… stomac!

Doi cetăţeni brazilieni au fost depistaţi de polițiștii de frontieră și de vameși, pe aeroportul Otopeni, cu aproximativ două kilograme de cocaină… ingerate în stomac.

Polițiștii din cadrul  Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Ilfov, sub coordonarea DIICOT – Structura Centrală, cercetează două femei și un bărbat, cu vârste cuprinse între 19 și 41 de ani, pentru trafic de droguri de mare risc și trafic internațional de droguri de mare risc. Potrivit IGPR, la  data de 10 noiembrie, cei trei au fost depistați în Aeroportul București-Otopeni. În urma controlului la aparatul scaner-corporal cu raze X la care au fost supuși, s-a constatat că doi dintre ei ar deține în stomac cașete de aproximativ 3 cm cu substanțe stupefiante. Aceștia au fost conduși la o unitate spitalicească pentru examinarea medicală și pentru a se elimina obiectele ce ar conține droguri, din corp. Astfel, de la una dintre femei au fost scoase 129 de cașete cu 1.537 grame de cocaină, iar de la bărbat, 43 de cașete ce conțineau 426 grame de cocaină.

Din cercetări a reieșit că aceștia au călătorit cu o cursă aeriană pe ruta Sao Paolo, Brazilia – Zurich, Elveția – București, urmând să se deplaseze cu autocarul în Istanbul, Turcia.

Luni dimineața, cei în cauză au fost conduşi la sediul DIICOT – Structura Centrală, pentru audieri, cei doi care transportau droguri fiind reținuți pentru trafic de droguri de mare risc și trafic internațional de droguri de mare risc.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie