KineDok, ediția a IV-a, la Biblioteca Județeană ,,Octavian Goga” Cluj

Biblioteca Județeană „Octavian Goga” se alătură anul acesta programului european KineDok, aflat la cea de-a patra ediție.

KineDok este un program unic în Europa, prin amploarea sa, desfășurându-se concomitent în șapte țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Norvegia, Bulgaria şi România, unde este coordonat de Asociația One World Romania. Fiecare dintre țările participante contribuie cu cele mai noi documentare, care rulează apoi în sute de locații, generând astfel o comunitate culturală impresionantă.

Proiectul se face remarcat prin abordarea sa aparte, proiecțiile fiind sub formă de cineclub. Publicul are ocazia să vadă o selecție deosebită de filme, care nu circulă în cinematografele obișnuite și la care altfel nu ar avea acces. Mai mult decât atât, KineDok trece dincolo de experiența pasivă a sălii tradiționale de cinema, organizând, după proiecțiile de film, dezbateri antrenante între public și diverși invitați locali și internaționali. Publicul are astfel ocazia să se implice activ în discuții cu regizori, protagoniști și specialiști din diferite domenii, și să rămână astfel conectat nu doar la actualitatea românească, ci și la evenimente curente de natură culturală, socială și politică din întreaga lume.

În programul KineDok desfășurat la Biblioteca Județeană „Octavian Goga”: Prima împărtăşanie/Communion (Polonia, 2016) – 14 noiembrie; Poștașul cumsecade/The Good Postman (Bulgaria, Finlanda, 2016) – 21 noiembrie; Bestia e încă vie/Beast is still alive (Bulgaria, Marea Britanie, 2016) – 28 noiembrie; Funne: visând la mare/Funne: Sea Dreaming Girls (Croația, Italia, 2017) – 12 decembrie. Toate proiecțiile încep de la ora 17:00.

Articole din aceeasi categorie