Kim şi Trump vor discuta despre pace şi denuclearizare

Reuters/DPA/ KCNA

Liderul nord-coreean Kim Jong Un şi preşedintele american Donald Trump vor discuta, în Singapore, “un mecanism permanent şi durabil de menţinere a păcii” şi denuclearizarea în peninsula coreeană, precum şi alte probleme de interes comun.

Sursa oficială de informare de la Phenian precizează că din delegaţia care îl însoţeşte pe Kim la summit fac parte sora sa, Kim Yo Jong, ministrul de externe, Ri Yong Ho, şi ministrul apărării, No Kwang Chol.

Summitul dintre preşedintele SUA şi liderul nord-coreean Kim Jong Un va costa Singapore în jur de 20 de milioane de dolari singaporezi (15 milioane dolari americani), a anunţat prim-ministrul Lee Hsien Loong, adăugând că “este un cost pe care suntem dispuşi să îl plătim.

Potrivit ziarului Straits Times din Singapore, Lee a spus că costurile legate de securitate reprezintă aproape jumătate din totalul cheltuielilor estimate de guvernul din Singapore, pe care şi le asumă în întregime.

“Aceasta este contribuţia noastră la un efort internaţional care este în interesul nostru profund”, a declarat Lee.

Singapore a efectuat pregătiri intense pentru a saluta sosirea lui Kim şi Donald Trump înaintea summitului.

Potrivit Straits Times, Lee a subliniat importanţa ca întâlnirea să aibă loc conform planurilor, notând că ea ar putea stabili evoluţiile în Peninsula Coreea pe o nouă traiectorie într-un mod ce ar “favoriza securitatea şi stabilitatea regiunii”.

El a remarcat de asemenea că decizia de a organiza reuniunea în Singapore este un indiciu al legăturilor diplomatice prietenoase ale oraşului-stat cu cele două ţări care au avut relaţii istorice armonioase.

“Ne face publicitate”, a spus Lee. “Faptul ca am fost aleşi ca sit al întâlnirii – nu noi am cerut-o – spune ceva despre relaţiile dintre Singapore cu Statele Unite şi Coreea de Nord.

Articole din aceeasi categorie