Karatiştii de la CS Voinţa s-au remarcat la două competiţii majore

Monika Buduşan, în prim plan, alături de karatiştii Clubului Sportiv Voinţa, medaliaţi la Campionatul Balcanic de Fudokan de la Belgrad

Sala Polivalentă din Iaşi a găzduit zilele trecute, în organizarea Clubului Sportiv local „Enpi” şi Federaţiei Române de Karate Tradiţional, în colaborare cu Primăria Municipiului Iaşi, finala Campionatului Naţional de Karate Tradiţional (Shotokan). Ajunsă la cea de-a 26-a ediţie, întrecerea, devenită una de tradiţie pentru sportul de contact din România, a adunat la start aproximativ 300 de karateka de la toate cluburile de profil din ţară. Aceştia s-au întrecut la categoriile cadeţi, juniori, tineret şi seniori. La eveniment a fost prezent şi Clubul Sportiv Voinţa, care are o foarte apreciată secţie de karate, coordonată de prof. Buduşan Monika. Delegaţia clujeană a înregistrat mai multe clasări pe podium, performerii fiind Alin Pleşca şi Andreea Boie, ocupanţi ai primul loc loc în proba de de enbu mixt, categoria tineret. Aceeaşi Andreea Boie a mai obţinut un loc doi la kata individual, un loc trei la kumite individual şi un alt loc doi la kata pe echipe, alături de Tamara Colceriu şi Diana Dănilă. Pe podium au mai urcat Răzvan Borbe şi Răzvan Boancă. Sportivii deja menţionaţi, la care se adaugă Antonio Roman, s-au calificat la Campionatul Mondial de Karate Tradiţional, care va avea loc în toamna acestui an, la Cluj-Napoca.

Răzvan Borbe, Tamara Colceriu, Alin Pleşca, Diana Dănilă şi Andreea Boie n-au avut timp să se bucure de performanţele înregistrate la Campionatul Naţional de Karate Tradiţional de la Iaşi, întrucît, la distanţă de numai câteva zile, aceştia au participat la Campionatul Balcanic de Fudokan, defăşurat la Belgrad (Serbia). Competiţie la care CS Voinţa a mai aliniat trei sportivi: Justin Schopf, Luka Kerekeş şi Teodora Buta. La manifestare au fost prezenţi aproximativ 400 de sportivi reprezentând 9 ţări. CS Voinţa s-a prezentat mai mult decât onorabil şi a obţinut şase clasări pe prima treaptă a podiumului, prin Răzvan Borbe (kata individual, categoria juniori 2), Alin Pleşca (kata individual, Fuku Go individual, kata pe echipe, alături de Răzvan Borbe şi enbu mixt, alături de Diana Dănilă, toate la categoria juniori 1) şi Andreea Boie (kata individual, categoria tineret). Toţi aceşti sportivi se pregătesc sub bagheta Monikăi Buduşan.

 

Cristian FOCŞANU

Articole din aceeasi categorie