Julian Assange, invitat la discuţii de Comisia pentru serviciile de informaţii a Senatului SUA

WikiLeaks a anunţat că fondatorul său, Julian Assange, refugiat din 2012 la ambasada Ecuadorului din Londra, a primit o scrisoare din partea Comisiei pentru serviciile de informaţii a Senatului SUA, în care i se solicită o discuţie cu uşile închise, în cadrul anchetei privind o eventuală ingerinţă rusă în campania prezidenţială americană din 2016, transmit AFP şi EFE.
Organizaţia a publicat pe contul său de Twitter o scrisoare din 1 august a comisiei, semnată de senatorul republican Richard Burr şi democratul Mark R.Warner, preşedintele şi vicepreşedintele forului menţionat, în care se precizează că locul şi momentul discuţiei ar urma să fie convenite de comun acord. Echipa juridică a WikiLeaks a indicat că “analizează propunerea”şi a specificat că întâlnirea va trebui să respecte standarde etice înalte.
În iulie şi octombrie 2016, în momente cheie ale campaniei prezidenţiale americane, mii de mesaje ale unor responsabili ai Partidului Democrat au fost dezvăluite de WikiLeaks. Candidata înfrântă în alegeri, Hillary Clinton, a acuzat Rusia şi echipa lui Donald Trump că s-ar afla în spatele acestor dezvăluiri.

Articole din aceeasi categorie