Judo: TRADIŢIA MERGE MAI DEPARTE

Sfârşitul de săptămână a adunat la Huedin circa 180 de judoka, fiind gata de întreceri pentru obţinerea celor mai bune locuri pe podiumul ediţiei cu numărul X-a a Cupei Interjudeţene 1983. Sportivi din 10 judeţe s-au aliniat pe tatami pentru a urmării o emoţionantă premiere a celor mai buni sportivi ai momentului şi a celor care au contribuit la păstrarea acestei tradiţii la Huedin.

Profesorul Ioan Perţe (fondatorul şi organizatorul primelor 6 ediţii), profesori de la Clubul Copiilor din localitate şi sportivi cu rezultate notabile la campionatele naţionale şi participările internaţionale au fost premiaţi cu diplome şi bani de către Rotary Huedin, L&F, PPM Transilvania, Consiliul Local Huedin şi Consiliul Judeţean Cluj. Iar Kreativ Cake a oferit un tort de… 30 de kilograme, în formă de tatami pentru marcarea momentului aniversar.

Competiţiile au fost de cea mai bună calitate, demonstrând interesul antrenorilor şi sportivilor pentru revigorarea competiţiilor sportive de U13 şi U15. La spectaculozitatea întâlnirilor şi-au adus contribuţia şi echipajele clujene: Liceul cu program sportiv, Palatul copiilor Cluj, Judo Club Cluj-Napoca şi CSS Viitorul.

Sportivii antrenaţi de prof. Eger Eniko (organizatoarea a 4 ediţii de JC 1983 a obţinut rezultate remarcabile la ambele categorii de vârstă. Locul I: David Nistor, Alex Bolba, Farcas Hanna, Iasmina Ioana Pop; locul II: Andrei Gligan; locul III: Kallo Alexandru, Mates David şi Laura Oprescu.

Pe echipe, competiţia a fost adjudecată de CSM Miercurea Ciuc, având 3 echipaje înscrise în marea întrecere.

Pe întreg parcursul competiţiei am constatat dorinţa antrenorilor, sportivilor, sponsorilor şi părinţilor pentru a susţine organizarea unor competiţii de acest gen, calea sigură de asigurare a viitoarelor generaţii în ceea ce au subliniat, într-un concentrat dicton, încă din antichitate, iubitorii sportului: mens sana in corpore sano.

 

r.v.

Articole din aceeasi categorie