Jazz in the Park 2018. Deschidere de gală cu Juan de Marcos Gonzales Afro-Cuban All Stars!

joi 21 iunie, 20. 00 * Opera maghiară de Stat Cluj – Napoca
O singură zi ne mai desparte până la startul uneia dintre cele mai galonate ediţii festivaliere Jazz in the Park, una care are parte de o deschidere remarcabilă. Pentru că nu în fiecare an ai ocazia unui concert în care scena de concert şi publicul vor vedea şi asculta live legenda vie care este Juan de Marcos Gonzales.
Juan de Marcos Gonzales (n. 1954, Pueblo Novo/Havana, Cuba) a absolvit cursurile de chitară clasică ale Conservatorului Ignacio Cervantes, studii urmate de cele de dirijat la Goldsmith College Londra. În 1976 pune bazele grupului Sierra Maestra, pentru ca la începutul anilor ’90, să demareze proiectul care-l va face cunoscut în întreaga lume, Buena Vista Social Club, proiect în care I-au fost aproape Ibrahim Ferrer, Ruben Gonzales, Pio Leyva, Manuel Licea, Orlando Lopez, Manuel Mirabal, Eliades Ochoa, Omara Portuondo,…, toţi împreună reuşind un Grammy Award cu albumul Buena Vista Social Club!
Afro-Cuban All Stars înseamnă Nachito Herrera, Calixto Oviedo, Juan Carlos marin, Dave Alfaro, Luis lang, Tirso Duarte,…, un număr de 14 muzicieni de mare, mare calitate. Big band – ul lor propun ritmuri bolero, chachacha, salsa, son montuno, rumba, guajira, danzon, timba, abakua, jazz & afro cuban styles la rang de artă.
Într-un interviu acordat în 2009, lui Kevin L. Carter, Juan de Marcos spunea, citez:”există un singur loc în lume unde spiritul afro este viu şi acel loc este Cuba!”.
O singură zi ne mai desparte până la întâlnirea cu cel care este cunoscut şi drept ‘Quincy Jones of Cuba’, un artist aparte în peisajul muzical mondial.
Jazz in the Park 2018 propune multe, foarte multe concerte, foarte multe întâlniri ce se anunţă şi sunt convins că vor fi memorabile. Cu alte cuvinte, un 2018 care începe sub cele mai favorabile auspicii.
Iar nouă nu ne rămâne decât să-i întâmpinăm cu tradiţionalul Hola, bienvenido a Cluj – Napoca!

Demostene ŞOFRON

Articole din aceeasi categorie