Itu: „Strategia elaborată de Ministerul Educaţiei este un pas important pentru viitorul învăţământului românesc”

Ministerul Educaţiei Naţionale a finalizat strategia pentru modernizarea infrastructurii educaţionale 2017-2023, informează deputatul PSD, Cornel Itu. Potrivit acestuia, programul, care conţine măsuri şi termene concrete, se află în dezbatere publică şi poate fi consultat pe site-ul Ministerului. „Reabilitarea şi modernizarea unităţilor şcolare, în special a celor din mediul rural, creşterea capacităţii de şcolarizare din învăţământul preşcolar, prin construcţia de noi creşe şi grădiniţe pentru care s-au alocat deja fonduri prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi îmbunătăţirea condiţiilor de cazare şi a posibilităţilor de transport pentru elevi şi studenţi prin construcţia de noi cămine şi achiziţia de microbuze şi autobuze şcolare sunt priorităţile pentru următorii ani”, explică Itu, adăugând: „În calitate de deputat PSD de Cluj, îmi doresc implementarea cât mai rapidă a acestui program şi voi vota pentru aplicarea măsurilor care sunt prevăzute în strategia propusă de Ministerul Educaţiei, atunci când vor ajunge în Parlamentul României”, precizează parlamentarul.
De asemenea, deputatul Itu arată că strategia elaborată de Ministerul Educaţiei este un pas important pentru viitorul învăţământului românesc, ce va avea ca rezultat reducerea diferenţelor calitative dintre învăţământul din mediul rural şi cel urban. „Copiii şi tinerii din judeţul Cluj reprezintă viitorul comunităţii noastre şi trebuie să le asigurăm un mediu şcolar care să sprijine actul de învăţare. Este necesar să reducem discrepanţele dintre unităţile de învăţământ cu clase supraaglomerate din oraşe şi cele cu prea puţini elevi din sate.
Totodată, e obligatoriu să dotăm şcolile cu biblioteci, săli de calculatoare, întrucât nici la acest capitol nu stăm prea bine. Sunt multe situaţii care trebuie remediate, inclusiv în judeţul nostru, iar strategia elaborată de Ministerul Educaţiei este un pas important pentru viitorul învăţământului românesc”, subliniază deputatul clujean.
Adriana STUPAR

Articole din aceeasi categorie