Itu: „Peste 18.000 de copii din grădiniţele clujene vor primi gratuit câte un măr în fiecare zi

Camera Deputaţilor a votat adoptarea unui proiect de lege potrivit căruia în toate grădiniţele se va distribui, gratuit, un fruct proaspăt pe zi, informează deputatul PSD, Cornel Itu. Potrivit acestuia, proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.66/2016 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.24/2010 privind implementarea programului de încurajare a consumului de fructe proaspete în şcoli include preşcolarii din grădiniţele de stat şi particulare acreditate în grupul ţintă de beneficiari ai distribuţiei gratuite de mere, indiferent de statutul social. „Prin extinderea grupului ţintă la preşcolari se are în vedere corectarea inechităţilor şi a discriminării în rândul elevilor şi copiilor care merg la grădiniţă în cadrul aceleaşi unităţi de învăţământ, situaţie întâlnită mai ales în mediul rural”, subliniază Itu. În opinia deputatului clujean, implementarea acestui program, la vârsta la care se formează obiceiurile alimentare, poate contribui pe termen lung la creşterea unei generaţii de tineri sănătoşi, precum şi la reducerea cheltuielilor destinate tratării diferitelor afecţiuni cauzate de o alimentaţie nesănătoasă. „Pe de altă parte, acest program reprezintă, în plan economic, o oportunitate acordată sectorului românesc de fructe în diversificarea şi dezvoltarea producţiei şi comerţului”, adaugă acesta.

Proiectul a fost adoptat în Senat pe 8 februarie, iar în Camera Deputaţilor  – miercuri, 3 mai, aceasta fiind forul decizional.

Precizăm că de această nouă lege vor beneficia, la nivel naţional, peste 500.000 de preşcolari. Potrivit reprezentantului Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, inspectorul şcolar pentru educaţie timpurie, Lolica Tătaru, în judeţul Cluj frecventează grădiniţa aproximativ 18.000 de preşcolari.

Adriana STUPAR

Articole din aceeasi categorie