Itu: „Performanţele Guvernului dau fiori liberalilor şi lui Klaus Iohannis”

  1. Deputatul PSD, Cornel Itu, îl suspectează pe şeful statului de intenţia unei lovituri de stat, afirmând că guvernul social-democrat, dă fiori liberalilor şi lui Klaus Iohannis, mai ales în contextul în care se apropie alegerile prezidenţiale.
    Potrivit parlamentarului clujean, scopul nedeclarat al acţiunilor, din ultima perioadă a preşedintelui Iohannis este acela de a prelua guvernarea PSD. „Dorinţa preşedintelui României este de a prelua cu forţa guvernarea pe care PSD o exercită ca urmare a alegerilor din anul 2016, când românii şi-au ales, în mod democratic, reprezentanţii”, susţine deputatul Itu, afirmând că în vederea atingerii acestui deziderat, Iohannis a recurs la ajutorul preşedintelui PNL, Ludovic Orban. „Preşedintele României s-a folosit de Ludovic Orban pentru a ticlui plângeri penale în care o întâlnire externă a unui prim-ministru, adică o activitate pe care o desfăşoară orice politician din lumea democratică, este considerată <<act de înaltă trădare>> şi <<uzurpare de funcţie>>. Până aici s-a ajuns, la subminarea democraţiei şi la sabotarea sistematică a Guvernului României”, spune social-democratul.
    Totodată, deputatul clujean îl acuză pe preşedintele Klaus Iohannis de încălcarea Constituţiei, afirmând că acţiunile sale pun în pericol siguranţa statului. „Presiunile pe care preşedintele Iohannis le pune constant asupra premierului Viorica Dăncilă au ieşit de mult din sfera dinamicii fireşti a politicii şi a acţiunilor legitime. Ameninţările la care recurge încalcă grav constituţionalitatea şi comportamentul său pune în pericol siguranţa şi stabilitatea României”, consideră deputatul social-democrat.
    În opinia lui Itu, „performanţele unui guvern competent, guvernul social-democrat care conduce astăzi România, dau fiori liberalilor şi lui Klaus Iohannis, mai ales în contextul în care se apropie alegerile prezidenţiale”. „Pentru liberali voinţa şi votul românilor nu înseamnă nimic atunci când vine vorba de interese de grup şi foame de putere. Domnilor de la PNL, domnule Klaus Iohannis, puterea legitimă nu se câştigă prin abuzuri şi lovituri de stat, ci prin proiecte duse la bun sfârşit, prin promisiuni îndeplinite, pe scurt, prin muncă şi viziune politică”, conchide parlamentarul clujean.

Articole din aceeasi categorie