ISU Cluj: 127 de misiuni de intervenție pe perioada minivacanței de 1 Decembrie

Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Cluj a desfășurat, în perioada minivacanței de 1 Decembrie, 127 de misiuni de intervenție și a asigurat măsuri specifice la evenimentele publice.

„În această perioadă au fost executate 15 misiuni pentru stingerea incendiilor, trei misiuni pentru asigurare acces în locuință, opt misiuni pentru sprijinul echipajelor SMURD, 11 misiuni pentru asigurarea măsurilor specifice la evenimente publice – manifestările de Ziua Națională și pentru jocuri de artificii, două recunoașteri și o alertă falsă. De asemeni, echipajele SMURD au acordat asistență medicală de urgență în cazul a patru intoxicații, patru – pentru stop cardio-respirator, cinci – pentru afecțiuni cardiace, 11 traumatisme, un caz de arsuri, cinci accidente rutiere și 57 pentru afecțiuni medicale diverse” – informează ISU Cluj.

Forțele ISU Cluj au participat și la ceremonia oficială dedicată Zilei Naționale a României, desfășurată în Piața Avram Iancu din municipiul Cluj-Napoca, în cadrul paradei militare, iar pompierii clujeni au asigurat un moment inedit, prin desfășurarea unui drapel întins pe clădirea Cercului Militar în timpul intonării Imnului național al României. Acest moment a fost asigurat de 17 pompieri militari atestați pentru salvări și lucru la înălțimi, coordonați de locotenent colonelul Tulai Ioan, comandantul Detașamentului 1 de Pompieri Cluj-Napoca.

Cu prilejul Zilei Naționale a României, inspectorul șef al ISU Cluj, colonelul Ion Moldovan, a fost avansat la gradul de general de brigadă – cu o stea prin decret prezidențial. Ion Moldovan conduce pompierii militari clujeni de mai bine de patru ani și a parcurs toate treptele ierarhice ca ofițer de pompieri în cadrul unității clujene, de la absolvirea sa, ca șef de promoție al Academiei de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” – Facultatea de Pompieri, din anul 1997.

Cu aceeași ocazie au mai fost avansați, înaintea expirării stagiului minim în grad, trei ofițeri și un subofițer care s-au remarcat prin modul îndeplinirii atribuțiilor profesionale și comportare demnă: locotenent colonelul Fodor Andrei, locotenent colonelul Hârjan Ovidiu, maiorul Nițulescu Cristian și plutonierul adjutant Vincovici Petrică.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *