Prima carte de istorie a românilor tradusă în limba chineză! “Istoria românilor” de Ioan Aurel Pop, lansată la Târgul Internaţional de Carte de la Beijing

Târgul Internţional de Carte de la Beijing (BIBF) a debutat miercuri 22 august, cu lansarea traducerii în limba chineză a cărţii Istoria Românilor de loan Aurel Pop, preşedintele Academiei Române. Evenimentul s-a desfăşurat la standul Editurii Universitare Renmin, în prezenţa vicepreşedintelui ICR, domnul Mirel Taloş.
La eveniment au luat cuvântul domnul Yan, preşedintele Editurii Universitare Renmin, Wang Tieshan, preşedintele Asociaţiei de Prietenie China-Romania şi fost consul general al Chinei la Constanţa, vicepreşedintele ICR Mirel Taloş şi Constantin Lupeanu, directorul ICR Beijing, care a ţinut o prelegere trimisă de domnul Ioan Aurel Pop.
În discursul său, vicepreşedintele ICR Mirel Taloş a menţionat că aceasta este prima carte de istorie a românilor tradusă în limba chineză, traducere care apare în anul Centenar şi a mulţumit editurii pentru alegerea facută menţionând că este vorba de o carte dedicată publicului larg şi nu doar specialiştilor.
În cadrul aceluiaşi eveniment a fost lansată şi cartea de poezie “Eu sunt un dragon” de Peter Sragher, în ediţie bilingvă, engleză-chineză.
Târgul Internaţional de Carte de la Beijing/BIBF este cel de-al doilea târg ca mărime din lume şi una dintre cele mai performante platforme de negociere şi tranzacţionare a drepturilor de autor, a importului şi exportului de publicaţii, precum şi de promovare a produselor editoriale.
Cu traducerea primei cărţi de istorie în limba chineză suntem, veţi fi de acord cu mine, în faţa unui eveniment editorial de prim rang. Importanţa acestui demers ştiinţific se regăseşte în noua şansă de a ne face mai bine cunoscută istoria, obiceiurile şi tradiţiile, de a arăta spaţiului asiatic cine suntem cu adevărat, care a fost în timp evoluţia noastră istorică şi spirituală.
Nu în ultimul rând, trebuie să subliniez importanţa cărţii academicianului Ioan Aurel Pop, una dintre cele mai complexe sub raport documentar la ora actuală. Nu în ultimul rând, trebuie să consemnez un lucru, avem nevoie, mare nevoie de asemenea cărţi!
Demostene ŞOFRON

Articole din aceeasi categorie